اگر هنگام استفاده از موبایل، در دیدن مطالب

مشکلی رخ داد، موبایل افقی بگیرید

به هر جا بنگرم، کوه و در و دشت

نشان از قامت رعنا تو بینم

مطالب آموزشی و انگیزشی

برای نجات زمین و روح انسان

حفظ زمین هم عبادت است و هم عامل شفا.
ما فقط کره زمین را برای زندگی داریم. پس خرابش نکنیم.

وبینار دکتر حق پرست برای گروه دوستداران
محیط زیست دانشگاه صنعتی شریف
۲ خرداد ۱۴۰۰

چو بد کردی مباش ایمن ز آفات

که واجب شد طبیعت را مکافات

نظامی گنجوی

سخنرانی دکتر حق پرست
در روز جهانی خاک سال ۱۳۹۸

قسمت اول
قسمت دوم

نظر فضا نوردان در مورد کره زمین

در مورد کسب آگاهی برای نجات کره زمین و روح انسان

آیا می دانید غذایی را که انتخاب می کنیم در حفظ و تخریب
خاک نقش دارد و بدون خاک زندگی نیست؟

داستان آموزنده و شنیدنی سوزاندن جردانو برونو فیلسوف و شاعر ایتالیایی در سال ۱۶۰۰ میلادی توسط کلیسای تفتیش عقاید
شش نشانه بیداری معنوی انسان - بسیار آموزنده
امتیاز دهید
۵/۵

شکست اجلاس تغییرات اقلیمی COP25 مادرید، ۲۰۱۹

طولانی‌ترین نشست تغییرات آب و هوایی سازمان ملل موسوم به COP25 که در شهر مادرید اسپانیا در سال ۲۰۱۹ برگزار شد، بدون رسیدن به توافقی در موضوع تجارت کربن به پایان رسید. کارولینا اشمیت، وزیر شیلیایی که ریاست نشست مادرید را در این دو هفته بر عهده داشت، از ۱۹۰ کشوری که پیمان پاریس را درسال ۲۰۱۵ میلادی امضا کرده بودند خواست که در جریان نشست مادرید پیام روشنی را درباره پشتیبانی از اجرای یکی از مهمترین مراحل این پیمان در سال ۲۰۲۰ میلادی بفرستند. اجلاس مادرید از شکاف بزرگی پرده برداشت. شکافی که یک‌سوی آن تقاضای فزاینده برای اقدام قرار داشت و جنبش جهانی مبارزه با تغییرات آب و هوایی آن را رهبری می‌کرد و سوی دیگر آن، سکون و بی‌تحرکی اقتصادهای بزرگ؛ اقتصادهایی که میزان انتشار دی اکسید کربن توسط آنها به رکورد جدیدی رسیده است. گفتگوهای مادرید بویژه پس از آن با مشکلاتی جدی روبرو شد که موضوعاتی همچون ضرورت بازنگری در قوانین حاکم بر تجارت بین‌المللی کربن مطرح گردید. کارلوس فولر، مسئول ارتباط بین‌المللی و منطقه‌ای مرکز تغییر آب و هوای جامعه کارائیب می‌گوید بسیاری از کشورها از جمله ۴۴ کشور حاضر در بلوکی که او نمایندگی آن را برعهده دارد، خواستار ایجاد قوانین سختگیرانه‌تری در موضوع تجارت کربن بودند اما با تسلط کشورهای بزرگتر بر مذاکرات، آنها به حاشیه رانده شدند. بحث بر سر اختلافات حل نشده در موضوعات آب و هوایی در حالی ادامه داشت که بسیاری از کنشگران محیط زیست هشدار می‌دادند چنانچه کشورهای شرکت کننده در نشست مادرید نتوانند آمادگی خود را برای اجرای سریع برنامه‌های کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای اعلام کنند، توافق پاریس شکست خواهد خورد. دانشمندان نیز هشدار می‌دادند که تنها در صورتی جهان این شانس را دارد که از فجایع ناشی از گرم شدن زمین جلوگیری کند که کشورها به سرعت وارد عمل شوند و میزان تولید گازهای گلخانه‌ای را متناسب با توافق پاریس کاهش دهند.

چاره ای جز تغییر نداریم . هوشمندانه تر زندگی کنیم.

شگفتیهای طبیعت را ببینید

انسان در حال تخریب طبیعی است که مظهر عظمت خداوند است. آیا این تخریب به نوعی جنگ با خدا نیست؟

ما شما را از زمین آفریدیم و مامور آبادانی زمین کردیم.

سوره هود آیه ۶۱

اثر پروانه ای چیست ؟

این نظر ‌که بال زدن پروانه‌ای می‌تواند باعث تغییری بزرگ شود، نخستین بار در ۱۹۵۲ در داستان کوتاهی به نام آوای تندر اثر ری بردبری مطرح شد. اما عبارت اثر پروانه‌ای در ۱۹۶۱ در پی مقاله‌ای از ادوارد لورنتز به وجود آمد. وی در کنفرانسی در سال ۱۹۷۲ مقاله‌ای با این عنوان ارائه داد که «آیا بال‌زدن پروانه‌ای در برزیل می‌تواند باعث ایجاد تندباد در تکزاس شود؟ اثر پروانه‌ای به این اشاره می‌کند که تغییری کوچک در یک سیستم پیچیده مانند جو کره زمین یا بدن انسان ، می‌تواند باعث تغییرات شدید (وقوع طوفان در کشوری دیگر یا ابتلای انسان به بیماری ) در آینده شود. اعتقاد بر این است که در تمامی پدیده‌های پیچیده مانند جو کره زمین و بدن انسان، نقاطی وجود دارند که تغییری اندک در آن‌ها باعث تغییرات بسیار بزرگی خواهد شد . این موضوع در سیستم‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و سازمانی نیز صحت دارد. باید با آگاهی از آن طوری برنامه ریزی کرد که از آن در زندگی در جهت مثبت استفاده کنیم. مثل اگر هر فرد یک وعده غذای پخته را از سفره غذایش حذف کند و به جای آن غذای خام گیاهی که غذای طبیعی انسان است، مانند میوه و سبزیجات مصرف کند، نقش بسیار موثری در کاهش گازهای گلخانه ای در جو کره زمین، و پیشگیری از گرمایش کره زمین خواهد داشت. در ضمن این تغییر رفتار کوچک، نقش بسیار مهمی در سلامتی فرد نیز بازی خواهد کرد که آنرا می توان پاداش کمک به نجات زندگی بر کره زمین از گرمایش بیش از حد در نظر گرفت. همچنین اثبات شده است که افکار کوچک ما می توانند بر سیستم بدن ما تاثیر بگذارد. اگر افکار منفی باشد باعث بیماری و اگر افکار مثبت باشد باعث حفظ سلامتی و شفای سیستم پیچیده بدن ما می شود.

آیا می دانید که در ایران ماهانه دو میلیارد متر مکعب گاز برای پختن غذا مصرف میشود؟ که اگر آنرا به سطح جهان تعمیم دهیم، می فهمیم که مصرف غذاهای پخته نقش عمده ای در گرمایش کره زمین دارد.

اثر پروانه ای و مکافات عمل در ادبیات فارسی

موضوع تاثیر رفتار ما بر سر نوشت ما که به نوعی مشابه اثر پروانه ای است در ادبیات فارسی نیز آمده است. در جوامع بشری برای بسیاری از مردم اثبات شده است که رفتار ما باعث واکنش طبیعی می شود. اگر بد کنیم ، بد می بینیم. همانطور که نظامی گنجوی می گوید:

چو بد کردی مباش ایمن ز آفات

که واجب شد طبیعت را مکافات

ناصر خسرو نیز می گوید:

چو تو خود کنی اختر خویش را بد

مدار از فلک چشم نیک اختری را

مولانا نیز به زیبایی می گوید:

این جهان کوه ست و فعل ما صدا

سوی ما آید ندا ها را صدا